Oliebollen bakken

Voor het nieuwe jaar wil je natuurlijk de lekkerste oliebollen op tafel zetten, geen stuiterballen en ook geen vet sponsen. Om de lekkerste oliebollen te maken hebben wij een authentiek oliebollen recept. Dus haal de frituur maar uit de kast:
Vers gebakken oliebollen

Ingrediƫnten

Voor 4 personen:

Bereidingswijze

De rozijnen en krenten goed voor weken in een schaaltje met water of rum.

Zorg voor lauw water en meng dit in een kom met de melk, zout, suiker en de gist.

Strooi langzaam de bloem erbij en roeren tot er een mooi beslag ontstaat, goed kort kloppen zorgt voor een luchtige bol.

De vochtige rozijnen toevoegen zonder water, en nogmaals het beslag goed luchtig roeren zodat de rozijnen mooi vermengt zijn.

Laat het beslag nu zo'n 3 kwartier onder een schone theedoek op ee warme plek rijzen, je zult zien dat er een flinke schaal met beslag is gevormd :)

Zorg voor een goeie frituur of stevige pan waar je zonnebloem olie in doet. Verwarm de olie voor naar 200 graden, als je het in een pan doet moet de olie bijna gaan roken, met een klein bolletje beslag kun je de olie testen.. knapperig en goudbruin moet het eind resultaat worden.

Nu kunnen we eindelijk de bollen gaan scheppen, gebruik een metalen pollepel om een bol uit het beslag te nemen en laat deze in de olie zakken, pas op met de hete olie en oefenen geeft een steeds betere oliebol.