Aardappel ovenschotel met tonijn
Lust je knoflook en tonijn? Deze ovenschotel moet je dan echt is proberen!
Ingrediƫnten
- 300 gram aardappels
- 2 uien
- 1 kleine courgette
- 100 gram spekjes
- Blikje tonijn
- Spaanse peper
- Basilicum
- Bieslook
- Zout & peper
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen naar 180° Celsius.
Goeie aardappels hoef je niet te schillen, halveren en 8 minuten koken met wat zout.
Ui in halve ringen, en courgette in dunne reepjes.
Spekjes beetje uitbakken, ui en courgette erbij en kort met wat basilicum en peper op hoog vuur even bakken.
Ovenschaal insmeren met olijfolie en gekookte aardappels op de bodem leggen, plaats hier hele knoflook tenen tussen... stuk of 6
Spek met ui en courgette mengsel over de aardappels verdelen.
Ovenschaal 10 minuten in de oven.
Uitgelekte tonijn mengen met een dun gesneden rode peper, deze na 10 minuten over de ovenschaal verdelen en nogmaals 10 minuten afbakken, eventueel wat olijfolie erover heen druppelen.