Paella

Echte rijstliefhebbers houden van paella. Een heel gemakkelijk recept wat je kunt gebruiken voor het snel maken van 'echte' paella met of zonder paellarijst.

Spaans recept voor 3 personen

Paella

Ingrediƫnten

Bereidingswijze

Kook de rijst in een rijstkoker of pannetje volgens de gebruiksaanwijzing.

Als het water verdampt is doe dan direct de zeevruchten boven op de rijst en laat de pan met deksel voor een half uurtje rusten, hierdoor koelt de rijst af en is het gemakkelijker uit de pan te halen.

Snij de ui en prei fijn. Snij de visfilet in kleine stukjes.

Als de rijst is afgekoeld doe je een klein beetje olie in een wok en laat je deze heet worden.

Fruit nu de ui en prei in de wok en als de ui glazig is voeg je de rijst met zeevruchten en de visfiletstukjes toe en hak/roer je het los in de pan op laag vuur.

Voeg wat extra zout toe en een klein scheutje vissaus.

Als laatste een theelepeltje kurkuma voor de kleur.

Eventueel een heel klein kopje water toevoegen als je van wat nattere paella houdt.