Pannenkoeken bakken

De beste pannenkoeken bak je natuurlijk zelf met dit gemakkelijke recept. Dit pannenkoeken recept bestaat uit het maken van het beslag en het bakken van de pannenkoeken. Alles met stap-voor-stap foto's. Je kunt de ingrediƫnten voor het pannenkoeken beslag aanpassen naar het aantal personen waarvoor jij gaat bakken.

Tip: vaak mislukt de eerste pannenkoek omdat je pan nog niet heet genoeg is, laat dus altijd de pan goed heet worden voor je begint met bakken.

Pannenkoeken

Ingrediƫnten

Voor 4 personen:
  • 500 gram tarwebloem
  • 2 eieren
  • 900 ml melk
  • 1 theelepel zonnebloemolie
  • 1 mespuntje zout

Bereidingswijze

Beslag maken:

Zeef de bloem met een zeef in een diepe ronde kom.

Maak een kuiltje in de bloem en breek daar de eieren in, doe er nu ook de zonnebloemolie erbij.

Voeg de helft van de melk toe en meng dit met een garde tot een mooi glad beslag terwijl je steeds een beetje melk erbij doet.

Als alle melk in het pannenkoekenbeslag zit voeg je nog een snuf zout toe.

Laat het pannekoekenbeslag een minuut of 10 staan, af en toe wel even roeren.

Pannenkoeken bakken:

Verhit een pan met anti-aanbak laag en doe er een klein klontje boter in.

Als de boter gesmolten is en de pan goed heet dan schep je met een grote pollepel wat beslag in de pan, niet te veel en niet te weinig.. Door de pan een beetje rond te draaien kun je het beslag mooi verdelen.

Zet het vuur wat lager, als de pannenkoek aan de bovenkant een beetje droog is kun je hem omdraaien.

Voor de volgende pannenkoek eerst weer een klein stukje boter etc. Als je pan goed is 'ingebakken' dan kun je minder boter gebruiken.

Herhaal de vorige 2 stappen en bak zo langzaam een mooie stapel pannenkoeken.