🥞 Pannenkoeken

De beste pannenkoeken bak je natuurlijk zelf met dit gemakkelijke recept.

Tip: Vaak mislukt de eerste pannenkoek omdat je pan nog niet heet genoeg is.

Recept voor 2 personen

Pannenkoeken

Ingrediƫnten

Bereidingswijze

Zeef de bloem met een zeef in een diepe ronde kom.

Maak een kuiltje in de bloem en breek daar de eieren en de olie in.

Voeg de helft van de melk toe en meng dit met een garde tot een mooi glad beslag terwijl je steeds een beetje melk erbij doet.

Als alle melk in het pannenkoekenbeslag zit voeg je nog een snuf zout toe.

Laat dit een paar minuten staan.

Verhit een pan met anti-aanbak laag en doe er een klein klontje boter in.

Als de boter gesmolten is en de pan heet dan schep je met een grote soeplepel wat beslag in de pan, niet te veel en niet te weinig.. Door de pan een beetje rond te draaien kun je het beslag mooi verdelen.

Zet het vuur wat lager, als de pannenkoek aan de bovenkant een beetje droog is kun je hem omdraaien.

Voor de volgende pannenkoek eerst weer een klein stukje boter etc. Als je pan goed is 'ingebakken' dan kun je minder boter gebruiken.