Paprika's grillen

We leggen je uit hoe je snel en makkelijk paprika's kunt roosteren. Dit recept voor paprika's grillen kun je maken in de oven of op de BBQ.

Geroosterde paprika's zijn heerlijk, je verwijderd heel makkelijk het velletje en het paprikavlees heeft een zacht pittige en rookachtige smaak.

Gebruik gegrilde paprika als bijgerecht of als ingrediƫnt voor bijvoorbeeld pasta's.

Paprika's grillen op de BBQ

Ingrediƫnten

Voor 1 persoon:

Bereidingswijze

Voor beide methoden kun je de paprika compleet roosteren, dus je hoeft hem niet open te snijden; de zaadlijsten verwijder je later..

Oven

Verwarm je oven voor naar 220° Celsius, heter kan ook dan moet je echter vaker draaien.

Als de oven volledig is voorverwarmd leg je de paprika's in een braadslee en zet je de braadslee in de oven.

Ongeveer elke 10 minuten draaien.

Als de paprika deels verbrandde plakken hebben zijn je gegrilde paprika's klaar.

Laat de paprika's even afkoelen dan kun je het velletje makkelijk verwijderen.

BBQ

Leg je paprika's op een niet al te hete plek op de BBQ.

Keer de paprika's geregeld.

Als de paprika's na zo'n 15 minuten zwarte plekken hebben zijn ze klaar.

Even laten afkoelen en het velletje en de zaadlijsten verwijderen.