Paprikasaus

Vroeger noemde je deze saus, zigeunersaus. Tegenwoordig heet het paprikasaus, een heel lekkere saus voor bijvoorbeeld bij een stukje vlees & de BBQ. Geen noodzaak om deze saus te kopen want je kunt hem gewoon veel lekkerder zelfmaken, je kunt ook gegrilde paprika's uit pot gebruiken!

Ingrediƫnten

Voor 2 personen:
  • 2 uien
  • 2 rode paprika's
  • 2 knoflooktenen
  • 2 theelepels zoete paprikapoeder
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • 3 eetlepels suiker
  • Kopje water
  • 2 eetlepels maizena
  • Zonnebloemolie

Bereidingswijze

Pel en snij de ui fijn.

Snij de paprika door de helft, verwijder de zaadlijsten en snij het paprikavlees klein.

Verhit 3 eetlepels zonnebloemolie in een pan en fruit de ui samen met de paprika zachtjes aan.

Pel en knijp de knoflook uit bij de uien en paprika.

Doe een flinke snuf zout bij de uien en paprika, meng het paprikapoeder en de cayennepeper er door heen.

Laat dit zo'n 5 minuten zachtjes sudderen.

Doe de tomatenblokjes erbij samen met de suiker en roer dit goed door elkaar.

Als de paprikasaus heet is meng je de maizena in het kopje water en meng je dit goed door de saus totdat het dikker wordt.

Laat de saus een uurtje afkoelen en zet het vervolgens in de koelkast om verder af te koelen.