🍟 Patat bakken

Patat of friet? Maak zelfgemaakte patat om trots op te zijn. Aardappels snijden en dit recept volgen. Zorg voor grote 'vastkokende' aardappelen voor de beste patat.
Gebakken patat

Ingrediƫnten

Voor 2 personen:

Bereidingswijze

Snijden:

Schil de aardappelen en snij ze in repen van ongeveer 10mm dik, dikker kan natuurlijk ook als je Belgische friet wilt maken. Doe de gesneden patatten meteen in een schaal met water.

Als alle aardappelen zijn gesneden spoel je ze af onder stromend water en laat je ze even goed drogen in een schone theedoek.

Voorbakken:

Verwarm je frituur voor naar 160° Celsius.

Voordat je de patat gaat 'voorbakken' in de frituur zorg dat ze heel goed droog zijn.

Bak nu de patat voor in kleine batches, haal ze eruit voordat ze een kleurtje krijgen en laat de voorgebakken patat afkoelen.

Afbakken:

Als de patat is afgekoeld kun je ze voor de tweede en laatste keer bakken. Verwarm nu je frituur voor naar 180° Celsius.

Bak je patat in kleine batches tot dat ze gaan drijven.

Patat in een bak doen en beetje zout erover (peper is ook lekker).

Vragen of opmerkingen over dit recept? Laat het weten in onze chat!