Patatje stoofvlees

Een patatje stoofvlees blijft aan populariteit winnen. Een echte patat bakker maakt het stoofvlees natuurlijk zelf maar het kan ook gewoon uit blik.

Het stoofvlees

Ga je zelf aan de slag? Maak dan het lekkerste stoofvlees van runderlappen of dikke sukadelappen. Snij het rundvlees in blokken en bak deze in boter op hoge stand rondom tot dat al het vlees bruin is. Doe er dan wat grof gesneden ui bij, een hele knoflook, gesneden rode peper, een paar laurierblaadjes en een paar in stukken gesneden tomaten. Zout en ketjap naar gelieve en laat het geheel ongeveer 4 uur zachtjes 'stoven'.

Ingrediƫnten

Voor 2 personen:

Bereidingswijze

Verwarm het stoofvlees langzaam en roer regelmatig goed door de pan zodat het stoofvlees door en door heet wordt.

Bak de patat zoals jij wilt, in de frituur of in de oven.

Maak de patat af met zout en serveer de patat met het stoofvlees er boven op.