Pilav

Hele simpele pilav, gewoon zoals het hoort, met kip, perziken en paprika. De combinatie van zoet en zuur maken dit een geweldige thuiskomer! De beste perziken koop je natuurlijk in de (Hollandse) zomer maar als je niet anders hebt en gewoon vandaag nog pilav wilt eten dan kun je ook perziken uit blik gebruiken.

Dit recept is alleen voor de saus, je kunt er traditioneel witte rijst bij eten.

Ingrediƫnten

Voor 2 personen:
  • 2 kipfilets
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 2 perziken
  • 1 teen knoflook
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • Zout & peper

Bereidingswijze

Als je verse perziken gebruikt, schil ze dan even en verwijder de pit. Snij de perziken in niet al te kleine stukjes.

Pel en snij de ui klein. Pers de knoflookteen uit over de ui.

Snij de paprika klein.

Snij de kipfilet klein.

Verhit een koekenpan met een klein beetje olijfolie en bak hierin de kip zachtjes met snuf zout.

Voeg de ui, paprika en knoflook toe en ook weer een snufje zout.

Als de uien mooi glazig zijn doe je de tomatenpuree bij je pilav in wording en een klein kopje water.

Laat dit zo'n 4 minuten sudderen voordat je de gesneden perziken erbij doet.

Laat de pilav nog zo'n 20 minuten op de laagste stand lekker warm worden en op smaak komen.

Op smaak maken met zout & peper.