Piri-piri marinade

Piri-piri marinade is een marinade die je moet begrijpen en lekker vinden natuurlijk. Het is een soms zeer pittige marinade voor kip; bijvoorbeeld kippenvleugels. Over welke pepers je moet gebruiken voor echte piri-piri saus verschillen de meningen, wij houden het simpel dus gebruik gewoon wat je in huis hebt! Onze piri-piri marinade is een emulsie van olijfolie en wijnazijn, laten we het kort houden en gelijk beginnen!

Ingrediƫnten

Voor 4 personen:
  • 150ml olijfolie
  • 40ml rode wijnazijn
  • 1 halve ui
  • 6 knoflooktenen
  • 2 groene pepers
  • 4 kleine rode pepers
  • 1.5 theelepel zout
  • 1 theelepel oregano

Bereidingswijze

Snij de ui fijn.

Pel en snij de knoflook in plakjes.

Haal de groene steeltjes van de pepers en snij ze in stukjes.

Maak nu alles fijn met een staafmixer tot je een mooie emulsie krijgt.

Marineer de kip in de marinade voor minstens 1 uur maar langer is natuurlijk beter.