Pittige gehaktballetjes

Lekker knallen met pittige gehaktballen; van Pim uit Purmerend. Is het je niet pittig genoeg kun je er altijd nog een schep sambal bij voegen maar ook een theelepel cayennepeper doet zijn werk.
Gehaktballetjes

Ingrediƫnten

Voor 4 personen:
  • 300 gram gehakt
  • 1 beschuit of wat paneermeel
  • 2 eetlepels melk
  • 1 teen knoflook
  • 1 zakje nasikruiden
  • 1 ui
  • 4 eetlepels zoete ketjap
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel maizena
  • Braadboter

Bereidingswijze

Doe het gehakt in een schaal.

Gehakt mengen met paneermeel, melk, heel fijn gesnipperde teentje knof en de nasikruiden.

Hiervan 12 ovaalvormige balletjes draaien en balletjes een half uur in koelkast leggen.

Dan balletjes rondom gaar braden. Uit de pan nemen en in braadvet de in ringen gesneden ui fruiten.

200 ml water, de ketjap en gemberpoeder aan braadvet toevoegen en aan de kook brengen.

Roerend maizena met wat koud water los maken en hiermee de jus binden. Laat de gehaktballetjes hierin nog even stoven.

Met rijst opdienen.