Pizza calzone

De klassieker onder de calzones, een pizza calzone maak je gemakkelijk door de stappen onder de foto te volgen.
Open gesneden pizza calzone

Ingrediƫnten

Voor 2 personen:
  • 3 tomaten
  • 1 ui
  • 10 cm courgette
  • 5 champignons
  • salami
  • 1 bolletje mozzarella
  • 1 eetlepel gorgonzola
  • 200 gram bloem
  • 25 gram gist
  • 1 theelepel suiker
  • 1 glas water
  • Halve theelepel zout
  • 1 ei
  • 1 theelepel gedroogde peterselie

Bereidingswijze

Doe de bloem in een kom, maak er een kuiltje in en doe hierin de gist, het zout, de suiker en een glas lauw water.

Meng alles goed door elkaar met een vork en kneed een mooi deeg.

Laat het deeg zo'n 20 minuten rijzen.

Snij de tomaten, ui, courgette, champignons en salami klein.

Bak alles in een koekenpan en maak op smaak met zout, rozemarijn en oregano.

Rol het deeg uit in een groot ovaal.

Vet een platte ovenplaat in met een klein beetje olie en leg de helft van het deeg op de plaat.

Schep nu je groenten mengsel op het deeg.

Breek de mozzarella en gorgonzola en verdeel dit bovenop de vulling.

Verwarm de oven voor naar 200° Celsius.

Breek het ei en split het, je hebt alleen het eigeel nodig.

Smeer de rand van het deeg een beetje in met het eigeel.

Sla het deeg nu over de vulling zodat je een halve maan hebt, druk de randjes netjes aan met een vork en snij het teveel aan deeg weg.

Smeer de rest van het eigeel over de calzone en besprekel het met peterselie.

Bak de pizza calzone in zo'n 20 minuten af in de oven.