Pizzadeeg

Met dit deeg kun je alle soorten pizza maken die je wilt, denk er om het is heel belangrijk dat je het deeg goed en lang kneedt. Zorg dat je wat extra bloem hebt om het pizzadeeg perfect te maken en om later uit te rollen.
Pizzadeeg klaar om te rollen

Ingrediƫnten

Voor 2 personen:
  • 200 gram bloem
  • 7 gram gist
  • 1 theelepel suiker
  • 100 ml lauw water
  • Halve theelepel zout

Bereidingswijze

Doe de bloem in een grote schaal en maak een kuiltje in het midden.

In een maatbeker meng je het water, de gist en de suiker.

In het kuiltje doe het gist mengsel en het zout.

Meng dit nu voorzichtig door elkaar en kneed een mooi deeg.

Laat het deeg minstens 1 uur rijzen met een vochtige theedoek over de schaal.

Foto's

Bloem in schaal met kuiltje
Bloem in schaal met kuiltje
Gist mengen met water en suiker
Gist mengen met water en suiker
Gist mengsel bij de bloem
Gist mengsel bij de bloem
Pizzadeeg
Pizzadeeg
Pizzadeeg afgedekt laten rijzen
Pizzadeeg afgedekt laten rijzen