Pizzadeeg maken

Het geheim van een lekkere pizzabodem is het soort bloem dat je hiervoor gebruikt. Gebruik het liefst geen standaard bloem uit de supermarkt maar gebruik 'tipo-00' meel. Dit is een speciaal soort bloem dat veel meer water kan vasthouden. Tipo-00 kun je vaak bij een molenaar kopen maar is ook verkrijgbaar bij de betere supermarkt of groothandel. Heb je geen tipo-00 meel in huis dan kun je in geval van nood ook 'all-purpose' bloem gebruiken, gebruik dan iets minder water en doe er een paar druppels olijfolie doorheen.

Tip: Wil je meer informatie over het maken van een echte pizza? Lees dan onze pizza special!

Pizzadeeg klaar om te rollen

Ingrediƫnten

Voor 2 personen:
  • 200 gram bloem
  • 7 gram gist
  • 1 theelepel suiker
  • 100 ml lauw water
  • Halve theelepel zout

Bereidingswijze

Doe de bloem in een grote schaal en maak een kuiltje in het midden.

In een maatbeker meng je het water, de gist en de suiker.

In het kuiltje doe het gist mengsel en het zout.

Meng dit nu voorzichtig door elkaar en kneed een mooi deeg.

Laat het deeg minstens 1 uur rijzen met een vochtige theedoek over de schaal.