🎃 Pompoenpitten roosteren

Pompoenpitten kun je gemakkelijk roosteren in een koekenpan ├│f in de oven. Vers geroosterde pompoenpitten kun je gebruiken in salades, in zelfgemaakt brood of als garnering.
Pompoenpitten

Ingredi├źnten

Voor 2 personen:
  • 1 eetlepel pompoenpitten
  • Zout

Bereidingswijze

Koekenpan:

De de gewenste aantal pompoenpitten in een koekenpan.

Verwarm de koekenpan op de laagste stand.

Draai en schud de pan regelmatig zodat de pompoenpitten niet verbranden.

Als de pompoenpitten 'gepoft' zijn dan zijn ze klaar.

Eventueel een beetje zout erover strooien.

Oven:

Verwarm de oven voor naar 200° Celsius.

Verdeel de pompoenpitjes in een ovenschaal met eventueel een snufje zout.

Als de oven is voorverwarmd zet je de schaal in het midden van de oven en draai je de temperatuur terug naar 180° Celsius.

Na een minuut of 15 even schudden, de oven uitzetten en de pitjes nog even in de oven laten staan.