🎃 Pompoenpitten roosteren

Pompoenpitten kun je gemakkelijk roosteren in een koekenpan ├│f in de oven. Vers geroosterde pompoenpitten kun je gebruiken in salades, in zelfgemaakt brood of als garnering.
Pompoenpitten

Ingredi├źnten

Voor 2 personen:
  • 1 eetlepel pompoenpitten
  • Zout

Bereidingswijze

Koekenpan:

De de gewenste aantal pompoenpitten in een koekenpan.

Verwarm de koekenpan op de laagste stand.

Draai en schud de pan regelmatig zodat de pompoenpitten niet verbranden.

Als de pompoenpitten 'gepoft' zijn dan zijn ze klaar.

Eventueel een beetje zout erover strooien.

Oven:

Verwarm de oven voor naar 200° Celsius.

Verdeel de pompoenpitjes in een ovenschaal met eventueel een snufje zout.

Als de oven is voorverwarmd zet je de schaal in het midden van de oven en draai je de temperatuur terug naar 180° Celsius.

Na een minuut of 15 even schudden, de oven uitzetten en de pitjes nog even in de oven laten staan.

Gedroogde pompoenpitten

Gedroogde pompoenpitten zijn verkrijgbaar in grootverpakking en kun je lang bewaren. Bewaar de pompoenpitten in een afgesloten glazenpot, zo kun je altijd snel een lekkere salade maken.

Pompoenpitten drogen

Open gesneden pompoen

Maak jezelf een pompoen schoon? Bewaar dan de pitjes! Was de pitten even in koud water, droog de pitjes vervolgens in de zon of in een op 50° Celsius voorverwarmde oven voor zo'n 2 uur. Laat de pitten drogen op wat keukenpapier.