Pompoensoep maken

Maak deze geweldig makkelijke pompoensoep vandaag nog. Zorg wel dat je een staafmixer of blender hebt. Ook heerlijk als je deze soep serveerd met een aantal blaadjes koriander!

Tip: Gooi het pompoenzaad niet weg! De zaadjes kun je nog leuk planten in de tuin.

Pompoensoep met room

Ingrediënten

Voor 3 personen:
  • 1,5 kilo pompoen
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 3 bouillonblokken
  • Crème fraîche
  • 2 liter water

Bereidingswijze

Snij de pompoen in stukken, verwijder de schil en zaadjes en snij de pompoen vervolgens in kleine stukjes.

Pel en snij de ui.

Knijp de knoflooktenen uit boven de ui en fruit deze in een hoge pan met dikke bodem en deksel in wat zonnebloemolie.

Voeg de pompoen toe samen met de bouillonblokken en bak dit even zachtjes voor een paar minuten.

Kook 2 liter water en voeg dit toe aan je pompoensoep.

Laat de pompoensoep zo'n 60 minuten zachtjes pruttelen.

Gebruik een staafmixer of blender om de pompoensoep fijn te malen.

Op smaak maken met zwarte peper en een beetje crème fraîche.