🍿 Popcorn

Popcorn kun je in van die gemakkelijke zakjes in de magnetron maken maar het echte popcorn maken doe je natuurlijk in de pan én echte boter. Tip: als de popcorn klaar en nog warm is kun je er ook 2 eetlepels sriracha saus doormengen voor popcorn met een heerlijke sriracha smaak!

Recept voor 2 personen

Popcorn

Ingrediënten

Bereidingswijze

Gebruik een pan met dikke bodem en een deksel. Zet de pan op je hittebron op de laagste stand.

Laat de boter goed smelten.

Doe de maiskorrels in de pan en de deksel erop.

Elke 30 seconden even ronddraaien met de pan en gelijk weer op de hitte bron.

Na een paar minuten zul je de eerste mais horen poppen. Blijf ook dan de pan goed ronddraaien en schudden.

Als het klaar is beetje zout, suiker of zoals de tip al aangaf: sriracha erdoor mengen.

Voedingswaarden per 100 gram

Calorieën375
Vet4,3g
Verzadigde vetzuren0,6g
Eiwit11g
Zout7mg
Bron: nal.usda.gov