Provençaalse konijn

Oef, dat word smullen deze kerst! Wild liefhebbers opgelet, een overheerlijk recept van Saskia uit het Noord-Hollandse Landsmeer.

Ingrediënten

Voor 4 personen:

Bereidingswijze

Vraag de poelier het konijn in stukken te snijden. Braad het konijn aan in de olie.

Strooi dan wat bloem op het konijn en laat het nog even zachtjes braden, tot de bloem mooi goudbruin is.

Dan pas voeg je zout en peper naar smaak toe.

Giet over het konijn de bouillon en de wijn. en voeg de in kleine stukken gesneden tomaten of puree toe.

Knoflook (niet vergeten! voor de authentieke provençaalse smaak). Een snufje cayennepeper of wat paprikapoeder, vergeet ook niet de lepel mosterd toe te voegen.

Laat het vlees met ingrediënten zachtjes gaar sudderen en voeg zo nodig nog wat water bij.

Dien het konijn op overgoten met saus en leg er bijvoorbeeld stukjes gebakken brood bij.