🍚 Rijst koken

Rijst kun je het makkelijkste koken in een rijstkoker maar het kan natuurlijk ook gewoon in een pannetje.

Tip: de zonnebloemolie die in het recept staat is optioneel. Probeer ook eens rijst te koken met een bouillonblokje naar keuze

Gekookte rijst in een schaaltje

Ingrediƫnten

Voor 2 personen:

Bereidingswijze

Pan:

Was de rijst in koud water.

Doe de rijst in een pannetje en zorg dat er ongeveer 1 centimeter water boven de rijst 'staat'.

Voeg een snufje zout toe en een druppel zonnebloemolie.

Zet de pan met deksel op de hittebron en breng langzaam aan de kook.

Als het water kookt zet je de hittebron zo laag mogelijk.

Na een minuut of 10 zal de rijst al het water hebben opgenomen. Haal de pan van de hittebron en laat het met de deksel nog even nagaren.

Rijstkoker:

Was de rijst in koud water.

Doe de benodigde hoeveelheid rijst in de rijstkoker.

Meng eventueel een beetje olie door de rijst met een snuf zout.

Zet de rijst nu onder water tot ongeveer 2 cm boven de rijst.

Zet de rijstkoker aan en wacht tot dat deze automatisch overschakeld op 'warm houden'.