Witte rijst met kebab en andijvie

Andijvie is een heerlijke groente met veel smaak en kun je gewoon rauw eten. Deze groente doet het uitstekend in dit super makkelijke maar spannend recept voor witte rijst met kebab en andijvie. Maak het extra lekker met sriracha saus of zelfs knoflooksaus. Gebruik fijn gesneden andijvie voor dit recept.

Recept voor 2 personen

Voorbereiding11 minuten
Kooktijd5 minuten
Totale tijd16 minuten

Ingrediƫnten

Bereidingswijze

Snij de andijvie fijn als het nog niet gesneden is.

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing, meestal zo'n 11 minuten is voldoende.

Laat de rijst een beetje afkoelen, zo kun je deze beter verwerken.

Bak de kebab in een wok met een heel klein beetje olie.

Voeg de rijst toe en meng alles goed door elkaar.

Als de rijst en kebab heet is kun je de andijvie er doorheen mengen.

Zet de hittebron uit en serveer het met bijvoorbeeld sriracha of knoflooksaus.

💬

Vragen of opmerkingen over dit recept? Laat het weten in onze discord, De leukste kookgroep van Nederland! Of via Twitter