Rookworst opwarmen

Het geheim van rookworst opwarmen is: langzaam. Het makkelijkste en veiligste is de rookworsten opwarmen in de pan maar je kunt ook kiezen voor de magnetron, zelfs met rookworsten die niet voor de magnetron zijn gemaakt.

Lees de uitgebreide instructies onder de foto voor het perfect opwarmen van een lekkere rookworst.

Rookworst opwarmen in een pan

Ingrediënten

Voor 3 personen:
  • 1 rookworst
  • Voldoende water

Bereidingswijze

Pan:

Open de buitenste verpakking van de rookworst maar open niet de binnenste verpakking als deze vacuüm verpakt is.

Als de rookworst dan nog steeds in een verpakking zit doe je deze in een pan met voldoende water zodat de rookworst net onder water staat.

Zet de hittebron op de laagste stand en verwarm de rookworst langzaam, vooral niet koken!

Na een minuut of 10 zal het water dampen, dan is je rookworst klaar.

Magnetron:

Haal de rookworst uit de buitenste verpakking, als er nog een plastic om de rookworst heen zit prik je hier een paar gaatjes in.

Verwarm de rookworst in de magnetron op 500 Watt gedurende 1 minuut op.

Draai de rookworst daarna om en verwarm de rookworst nogmaals voor ongeveer 1 minuut.