Rösti

Waarschijnlijk het favoriete gerecht van Rosti Rastelli of was het Rasti Rostelli: rosti! Maar officieel moet je het met 2 puntjes op de 'o' schrijven, dus daarom: rösti recept! Mocht je niet weten wat rösti is; een rösti is een gebakken koek gemaakt van geraspte aardappel. In het Engels noemen ze het hash-browns.

Ingrediënten

Voor 4 personen:
  • Halve kilo vast kokende aardappelen
  • 4 eetlepels boter
  • 150 gram geraspte kaas
  • 2 fijngehakte uien
  • Zout

Bereidingswijze

Schil en kook de aardappelen in 3 of 4 gesneden stukken met snuf zout zo'n 8 minuten.

Rasp de aardappelen met een grove rasp (in kleine dunne reepjes).

Snipper de ui en meng dit nu in een kom met de geraspte aardappelen.

Smelt de boter zachtjes in een kleine koekenpan en doe nu het uien aardappel mengsel in de koekenpan. Verdeel de aardappel goed in de hele pan en druk het een beetje aan met de achterkant van een lepel. De rösti moet ongeveer 1,5 cm dik zijn.

Laat dit geheel zachtjes zo'n 20 minuten bakken. En draai dan de rösti om. Dit gaat het best met bord bovenop de rösti, dan pan omdraaien, en de rösti dus andersom weer in de pan.

Nogmaals 15 minuten zachtjes bakken.

Op het laatst de geraspte kaas verdelen over de rösti.

Foto's

Geschilde aardappelen
Geschilde aardappelen