Roti

Roti is dan wel de 'pannenkoek' maar toch staat roti bekend als kip met boontjes in masala en aardappelen. Daarom hebben we dit makkelijke recept voor je gemaakt voor het maken van echte roti.

De pannenkoeken of-te-wel de rotiplaat koop je bij de betere toko en kun je soms bevroren kopen, deze kun je dan een paar maanden in de koelkast bewaren, zo kun je altijd en gemakkelijk heerlijke roti maken.

Ingrediƫnten

Voor 2 personen:
  • 2 rotiplaten
  • 4 kippendijen
  • 500 gram aardappelen
  • 200 gram kousenband
  • 4 kippenbouillonblokjes
  • 8 knoflooktenen
  • 4 uien
  • 1 eetlepel sambal
  • 2 eetlepels ketjap
  • 1,5 eetlepel masala
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • Kopje water
  • Zout

Bereidingswijze

Zorg dat je de rotiplaten op tijd ontdooit.

Pel en snij de uien fijn.

Pel en hak de knoflook zo fijn mogelijk.

In een goede pan met dikke bodem doe je 5 eetlepels zonnebloemolie en verwarm de pan op de laagste stand.

Als de pan heet is fruit je de ui en knoflook aan, doe de masala erbij en een flinke snuf zout.

Als het ui, knoflook masala mengsel donkerder van kleur is doe je de kippendijen samen met de sambal erbij en laat je dit zo'n 5 minuten zachtjes sudderen met deksel.

Draai de kip om en doe de ketjap bij de kip samen met de komijnpoeder en 2 kippenbouillonblokjes, laat dit weer een paar minuten zachtjes sudderen terwijl je soms goed alles omschept.

Als de kippendijen een mooi kleurtje hebben doe je er 1 kopje water bij en laatje het 30 minuten met de deksel op de pan weer zachtjes sudderen.

Schil en de aardappelen.

Snij de aardappelen kleiner, in ongeveer 3 of 4 stukjes.

Kook de aardappelen ongeveer 5 minuten met 1 bouillonblokje, giet de aardappelen daarna af en doe deze bij de kip in de pan en laat dit nog zo'n 20 minuten met deksel heel zachtjes sudderen.

Was en snij de kousenband in stukjes van ongeveer 3cm en kook deze samen met 1 bouillonblokje in ongeveer 8 minuten beetgaar.

Controleer of de aardappelen gaar zijn door even met een vork te prikken, voeg eventueel nog wat extra water bij en laat het dan nog even op de lage stand sudderen.

Verwarm de rotiplaten in de magnetron, maximaal 2 per keer en draai ze regelmatig om.

Voordat je serveert haal je de aardappelen eruit, serveer een bord met de aardappelen, een stuk kip, de masalasaus en wat boontjes.