Rozijnen wellen

Rozijnen zijn heerlijk in een appeltaart maar ook bij de couscous. We leggen uit hoe je snel rozijnen kunt wellen:
Gedroogde rozijnen

Ingrediƫnten

Voor 2 personen:
  • 50 gram rozijnen
  • 250 ml water

Bereidingswijze

Snelle methode:

Was de rozijnen.

Doe de rozijnen in een hitte bestendig schaaltje.

Kook het water en giet het over de rozijnen zodat ze onder staan.

Zet een schoteltje of deksel op het schaaltje en laat de rozijnen minstens 30 minuten wellen.

Traditioneel:

Was de rozijnen.

Zet de rozijnen onder in koud water en laat deze afgedekt minstens 12 uur in de koelkast wellen.

Rozijnen in rum

Je kunt de rozijnen natuurlijk ook wellen in rum, amaretto of whiskey. Was hiervoor de rozijnen en laat ze minstens 6 uur wellen in een lekkere likeur naar keuze.

Vragen of opmerkingen over dit recept? Laat het weten in onze chat!