Saté boemboe met sperzieboontjes
Boemboe's kun je prima zelf maken zonder pakje. Probeer dit super snelle boemboe recept voor het maken van boontjes in een saté boemboe.
Ingrediënten
- 200 gram sperziebonen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel pindakaas
- 2 eetlepels zoete chilisaus
- Halve eetlepel ketjap
- Halve theelepel kerriepoeder
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- Zout & peper
Bereidingswijze
Was en snij de uiteinden van de boontjes.
Snij de boontjes in stukjes van ongeveer 3cm.
Doe de boontjes in een pan met voldoende water en een flinke snuf zout.
Breng de boontjes met het water snel aan de kook.
Kook de boontjes voor ongeveer 4 tot 5 minuten.
Pel en snij de ui fijn.
Giet de boontjes af en laat ze even afkoelen.
Fruit de ui aan in de zonnebloemolie, knijp het teentje knoflook erbij.
Laat de kerriepoeder even meebakken.
Meng de pindakaas erdoor met een scheutje water.
Doe de ketjap erbij, de chilisaus en voeg dan de boontjes toe.
Laat het geheel eventjes zachtjes sudderen totdat je een mooie dikke boemboe hebt.