Satésaus

Satésaus of ook wel pindasaus genoemd hoef je echt niet kant-en-klaar te kopen. Zelf maken is heel gemakkelijk met dit recept voor originele satésaus. We hebben ook een recept voor satésaus zonder melk, natuurlijk kun je beide combineren.

Tip: Probeer ook eens Surinaamse pindakaas als basis! Een heel andere smaak en misschien wel lekkerder.. sommige noemen dit Javaanse pindasaus.

Satésaus

Ingrediënten

Voor 4 personen:

Bereidingswijze

Hak de trassi en bouillonblokje fijn.

Doe de melk in een pan met dikke bodem en verwarm deze op de laagste stand.

Doe gelijk de pindakaas in de melk samen met het fijngehakte bouillonblokje en trassie stukje.

Meng alles terwijl de melk warm wordt.

Doe de ketjap erbij met de palmsuiker of bruine suiker en 1 eetlepel sambal.

Blijf goed roeren, als het te dik is kun je nog een beetje melk bijvoegen.