Satésaus zonder melk

Satésaus word vaak gemaakt met melk of melkprodukten echter kun je heerlijke satésaus gemakkelijk zelf maken met dit recept voor satésaus op basis van water. We hebben ook een origineel satésaus recept!

Ingrediënten

Voor 3 personen:

Bereidingswijze

Verwarm het water in een anti-aanbak koekenpan samen met de bouillonblokjes, sambal en de ketjap en roer er met een houtenlepel de pindakaas doorheen.

Zorg dat de saus heet word maar breng het niet aan de kook. Steeds blijven roeren tot het de juiste dikte heeft. Wil je wat dikker dan laat je dus het water verdampen, wil je wat dunner dan roer je wat extra water door de satésaus. Als laatste voeg je een fijngehakt half blokje palmsuiker toe of 3 eetlepels bruine suiker. Dan nog even goed doorroeren.

Eventueel een snuf chilipoeder om een pittige satésaus te maken.

Je kunt deze satésaus gemakkelijk een paar dagen afgedekt in de koeling bewaren.