Saucijzen bakken

Het recept voor het perfect bakken van saucijzen, het toverwoord is geduld en nog meer geduld. Dit recept is voor bijvoorbeeld varkenssaucijzen of rundersaucijzen. Tip: vooral geen stokje door de saucijs! Hierdoor verliest hij alle lekkere smaken en sappen.
Saucijzen bakken

Ingrediƫnten

Voor 3 personen:
  • 3 sauzijnen
  • 60 gram boter

Bereidingswijze

Koekenpan:

Laat de boter smelten in een goede koekenpan.

Als de boter lichtbruin is dan voeg je de saucijzen toe en zet je de hittebron laag.

Laat de saucijzen een paar minuten aan iedere kant lekker bruin worden.

Als je door de kromming de saucijs niet kan bakken hou de saucijs dan even vast met een houtenspatel.

Saucijzen moeten in totaal minstens 15 tot 20 minuten bakken en aardig donker worden van kleur, zo heb je een heerlijke gecarameliseerde buitenkant.

BBQ:

Leg de saucijzen op een niet al te hete plek.

Keer de saucijzen regelmatig om.

De kleur van gebakken saucijzen moet donker zijn, haal ze dus zeker niet te snel van de BBQ.