Saucijzen bakken

Het recept voor het perfect bakken van saucijzen, het toverwoord is geduld en nog meer geduld. Dit recept is voor bijvoorbeeld varkenssaucijzen of rundersaucijzen. Tip: vooral geen stokje door de saucijs! Hierdoor verliest hij alle lekkere smaken en sappen.

Recept voor 3 personen

Voorbereiding0 minuten
Kooktijd20 minuten
Totale tijd20 minuten

Ingrediƫnten

Bereidingswijze

Laat de boter smelten in een goede koekenpan.

Als de boter lichtbruin is dan voeg je de saucijzen toe en zet je de hittebron laag.

Laat de saucijzen een paar minuten aan iedere kant lekker bruin worden.

Als je door de kromming de saucijs niet kan bakken hou de saucijs dan even vast met een houtenspatel.

Saucijzen moeten in totaal minstens 15 tot 20 minuten bakken en aardig donker worden van kleur, zo heb je een heerlijke gecarameliseerde buitenkant.

💬 Vragen of opmerkingen over dit recept? Laat het weten in onze discord, De leukste kookgroep van Nederland! Of via Twitter