Schnitzel bakken

Of je nu een kip-, kalkoen- of varkensschitzel hebt, leer een schnitzel bakken als een chef. Wij bakken met dit recept de schnitzels in echte boter, gewoon zoals het hoort. Zorg dat je geen bevroren schnitzels gebruikt, laat dus de schnitzels eerst ontdooien.
Schnitzels bakken

Ingrediƫnten

Voor 2 personen:
  • 2 schnitzels
  • 70 gram roomboter

Bereidingswijze

Verwarm een koekenpan op middelhoge stand en smelt de boter hier in.

Als de boter volledig gesmolten is en een lekker geluid maakt leg je de schnitzels in de pan.

Laat de schnitzels op hun plek liggen en houd de temperatuur constant door goed naar het geluid van het bakken te luisteren, gaat het te hard? Zet dan de hittbron dan iets lager.

Na ongeveer 2 tot 3 minuten keer je de schnitzel om.

Laat de schnitzels nu nog zo'n 2 tot 3 minuten zachtjes bakken.