Shakshouka

Elk ontbijt hoort natuurlijk speciaal te zijn maar met dit shakshouka recept maak je het ontbijtje voor vandaag wel extra lekker. Shakshouka kun je eten met bijvoorbeeld getoast brood.
Shakshouka

Ingrediƫnten

Voor 2 personen:
  • 3 eieren
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 ui
  • 2 knoflooktenen
  • 1 Lente-ui
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Halve theelepel komijnpoeder
  • Zout & peper

Bereidingswijze

Open het blik tomatenblokjes en verwarm dit zeer langzaam in een koekenpan.

Roer er 1 theelepel paprikapoeder doorheen, een halve theelepel komijn en maak het op smaak met zout & peper.

Pel en snij de ui fijn.

Meng de gesneden ui door de tomatensaus.

Pers de knoflooktenen uit in de tomatensaus.

Als de saus heet en op smaak is verdeel je de saus gelijk in de pan en open je voorzichtig de eieren in de tomatensaus.

Laat de eieren nu zachtjes meesmoren voor zo'n 4 minuten.

Snij de lente-ui fijn en garneer de shakshouka hiermee.