Shoarma calzone

Een shoarma calzone kun je bestellen maar zelf maken is natuurlijk veel leuker en goedkoper. Maak een echte shoarma calzone met dit makkelijke recept.

Ingrediƫnten

Voor 2 personen:

Bereidingswijze

Doe de bloem in een kom, maak er een kuiltje in en doe hierin de gist, het zout, de suiker en een glas lauw water.

Meng alles goed door elkaar met een vork en kneed een mooi deeg.

Laat het deeg zo'n 20 minuten rijzen.

Bak de shoarma in een koekenpan met een klein beetje olie.

Rol het deeg uit in een groot ovaal.

Vet een platte ovenplaat in met een klein beetje olie en leg de helft van het deeg op de plaat.

Verdeel nu de gebakken shoarma in het midden.

Verwarm de oven voor naar 200° Celsius.

Verdeel de sauzen zoals gewenst over de shoarma en doe de kaas er bovenop.

Breek het ei en split het, je hebt alleen het eigeel nodig.

Smeer de rand van het deeg een beetje in met het eigeel.

Sla het deeg nu over de shoarma zodat je een halve maan hebt, druk de randjes netjes aan met een vork en snij het teveel aan deeg weg.

Smeer de rest van het eigeel over de calzone en besprekel het met peterselie.

Bak de shoarma calzone in zo'n 20 minuten af in de oven.