Shoarma pizza

Natuurlijk mag ook dit pizza idee niet ontbreken. Shoarma kun je op een broodje doen, of in een calzone. Maar een echte pizzabakker doet het gewoon op de pizza. Dus daarom vandaag, een shoarma pizza recept.
Een gebakken shoarma pizza

Ingrediënten

Voor 1 persoon:

Bereidingswijze

Maak op een schoon werkblad een bergje van de bloem en maak een klein gaatje in het midden. Doe in het gaatje de gist, snuf zout, theelepel olijfolie en het water.

Nu alles flink kneden, tot je een mooie elastisch deeg hebt.

Maak een bal van het deeg en laat dit 2 uur rijzen in een kom met daarop een schone iets wat vochtige theedoek. Als het goed is wordt je deegbal een stuk groter.

Maak tijdens het rijzen van het deeg een smakelijke pizza basis saus met het blikje tomatenblokjes, oregano, knoflook en zout. Knoflook fijn snipperen, en deze ingrediënten mengen. Laat dit eventjes in de koelkast intrekken.

Na 2 rijzen van het deeg nog even flink kneden. En rol het dan uit tot een mooie ronde pizza bodem.

Beleg de pizza met een niet al te dikke laag tomatensaus. Verdeel nu de knoflooksaus over de tomatensaus.

Bak de shoarma kort, zodat deze een kleurtje krijgt maar nog niet geheel gaar is!

Verdeel de shoarma over de pizza.

Snij de paprika en ui in kleine dunne reepjes en leg deze leuk over je zojuist gemaakte shoarma pizza.

Even in de oven voor minstens 15 minuten op 200° Celsius.