Spacecake maken

Dit keer geen cake van oma maar een echte Hollandse spacecake. Deze spacecake is zo lekker dat ze van heinde en verre komen om een stukje 'space' te komen proeven :) Of beleven?

Tip: wil je wat minder sterke spacecake? Gebruik dan gewoon wat minder 'space'.

Spacecake logo

Ingrediënten

Voor 8 personen:
  • 10 gram space
  • 200 gram bloem
  • 200 gram zachte boter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels melk
  • Snuf zout

Bereidingswijze

Zeef de bloem in een grote kom.

Snij de boter klein en doe deze bij de bloem.

Breek de eieren en doe deze bij de bloem en boter.

Doe de inhoud van het zakje bakpoeder en de vanillesuiker bij het mengsel.

Voeg een flinke snuf zout toe, de melk en meng alles goed met een garde of een electrische mixer tot dat je een mooi egaal beslag hebt.

Snij de space in kleine stukjes op een bord van wit porcelein.

Schep de space goed door het beslag en klop het nog even goed luchtig op met de mixer.

Vet een cakevorm in met boter.

Verwarm de oven voor naar 160° Celsius.

Spacecake in ongeveer 1,5 uur gaar bakken, geen ramen openzetten!

Cake laten afkoelen dan kan je hem mooi uit de vorm halen, koffie zetten en hopla.

Foto's

Bloem zeven
Bloem zeven
De eieren bij de bloem
De eieren bij de bloem
Alles mengen tot een beslag
Alles mengen tot een beslag

Wietboter

Gebruik je groene 'space'? Dan kun je er ook voor kiezen om eerst 'wietboter' te maken. T.H.C. bind zich makkelijk aan 'vetten'. Wietboter maken doe je door de space eerst klein te snijden. Smelt nu de 200 gram boter au bain-marie en voeg de klein gesneden 'space' toe aan de gesmolten boter.

Check hier het hele recept voor het maken van wietboter

Chocolade spacecake

Meng een paar scheppen cacao door het cake beslag, zo krijg je een mooie gekleurde spacecake.

Chocolade spacecake

Wil je het helemaal space maken meng dan een beetje cacao door de helft van het beslag. Giet dan eerst de helft zonder cacao in de cakevorm en daarna het beslag mét de cacao. Nu kun je de cake gewoon afbakken volgens de bereidingswijze.

Vragen of opmerkingen over dit recept? Laat het weten in onze chat!