Spaghetti bolognese

Makkelijker en sneller kunnen we het niet maken, wel lekkerder! Hele makkelijke spaghetti met bolognesesaus, de saus kun je natuurlijk ook verdubbelen en zo nodig invriezen.

Zelf gemaakte spaghettisaus is tenminste 6 maanden houdbaar in de vriezer. Voor de lekkerste saus kun je het beste vroeg beginnen! De saus kan dan lekker lang en op een laag vuur door pruttelen voor het beste resultaat.

Wil je weten hoe je de spaghetti pasta zelf kookt? Lees het spaghetti koken recept

Spaghetti bolognese

Ingrediƫnten

Voor 2 personen:
  • 1 grote ui
  • 1 groene paprika
  • Halve courgette
  • Half bakje champignons
  • 250 gram rundergehakt
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 laurierblad
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel zout
  • Verse zwarte peper
  • 200 gram droge spaghetti
  • Olijf- of zonnebloemolie

Bereidingswijze

Snij de ui in kleine blokjes, hetzelfde met de paprika en hetzelfde met de courgette.

Verwijder eventueel aarde van de champignons en snij de champignons in plakjes.

Snij de teentjes knoflook fijn of knijp ze uit en meng de knoflook met de uien.

Doe 4 eetlepels olie in een flinke pan en fruit de ui, knoflook en paprika zachtjes glazig.

Meng het gehakt nu in je pan met uien, paprika en knoflook, zorg dat je dit een beetje fijn hakt terwijl je bakt. Voeg ook gelijk de paprikapoeder en het zout toe. En laat dit even zachtjes pruttelen zonder deksel zodat je iets van het vrijgekomen vocht verliest.

Als het gehakt wat kleur heeft gekregen voeg je de courgetteblokjes en de champignonschijfjes toe en roer dit rustig door de spaghettisaus in wording. Voeg ook de tomatenpuree toe te samen met de Italiaanse kruiden.

Als laatste voeg je de inhoud van het tomatenblokjesblikje toe, het laurierblad in zijn geheel en laat dit een paar uur op een heel laag vuur lekker sudderen. Regelmatig goed roeren en niet te droog laten worden. Het is nu ook al tijd om te proeven en voeg eventueel zout bij naar smaak.

Vlak voordat je gaat eten kook je de spaghetti in een aparte pan volgens de gebruiksaanwijzing (meestal 11 minuten) maar vergeet geen snuf zout en een druppeltje olijfolie!

De spaghetti op een bord serveren met een beetje van je eigen gemaakte bolognesesaus erover.