Spaghetti calzone

In navolging op ons shoarma calzone recept willen we je deze niet onthouden. Een regelrechte topper en een verkoop knaller (mocht je een Spaghetti calzone winkel willen openen) Onzin natuurlijk! Maar deze calzone moet je geprobeerd hebben.
Open gesneden spaghetti calzone

Ingrediƫnten

Voor 2 personen:
  • 100 gram spaghetti
  • 100 gram half om half gehakt
  • 200 gram bloem
  • 100 gram water
  • 1 theelepel suiker
  • 3 gram gist
  • 1 blik tomaten blokjes
  • 2 champignons
  • Halve paprika
  • 1 ui
  • 1 knoflookteentje
  • paprikapoeder
  • chilipoeder
  • oregano
  • zout & peper
  • 2 eetlepels geraspte kaas

Bereidingswijze

Meng het gist, de suiker met het water en laat dit zo'n 5 minuten rusten.

Kneed een mooi deeg van de bloem, het gistwater en een flinke snuf zout.

Snipper de ui en snij de champignons, paprika, knoflook teentje zo fijn mogelijk.

Braad nu het gehakt aan in een pan met wat olijfolie, zout en peper en voeg snel de ui, champignons, paprika en knoflook toe.

Doe de tomaten blokjes erbij, en breng het op smaak met chilipoeder, paprikapoeder en theelepel oregano.

Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. (meestal zo'n 10 minuten) Doe 15 druppels olijfolie bij de spaghetti en een flinke snuf zout.

Laat de spaghetti goed uitlekken.

Meng nu heel goed de spaghetti door de saus.

Rol het deeg uit tot een grote ovale lap, laat het aan de onderkant iets dikker.

Leg het deeg op een bakplaat.

Schep het spaghetti mengsel in het midden van de spaghetti calzone in wording.

Verdeel de geraspte kaas over de calzone.

Smeer nu het randje in met een eigeel.

Klap het deeg netjes over de calzone en snij het te veel aan deeg eraf.

Gebruik een vork om de calzone goed dicht te plakken.

Smeer dun eigeel over de calzone.

Bak de calzone mooi goudbruin in een tot 220° Celsius voorverwarmde oven voor zo'n 15 tot 20 minuten.