Spaghetti koken

'Al dente' spaghetti koken, moeilijk is het niet maar je kunt het natuurlijk wel helemaal verkeerd doen. Al dente betekend dat de spaghetti nog een lekkere bite heeft!

Je hebt ongeveer 50 gram spaghetti per persoon nodig. Ben je opzoek naar een lekker spaghetti bolognese recept bekijk dan ons makkelijk recept voor het maken van spaghetti bolognese

Spaghetti al-dente gekookt

Ingredi├źnten

Voor 2 personen:
  • 100 gram spaghetti
  • Halve theelepel zout
  • 4 druppels olijfolie
  • 2 liter water

Bereidingswijze

Breng het water in een hoge pan met deksel aan de kook.

Meng het zout en de olijfolie door het water.

Als het water kookt doe je de spaghetti in de pan.

Zet de hittebron nu net zo laag zodat het water nog net blijft koken.

Kook de spaghetti in ongeveer 10 tot 11 minuten al dente en giet het daarna direct af.

Foto's

Ongekookte spaghetti
Ongekookte spaghetti

Voedingswaarden per 100 gram

Calorie├źn158
Vet0,9g
Verzadigde vetzuren0,2g
Eiwit6g
Koolhydraten31g
Cholesterol0mg
Zout1mg
Vezels1,8g