Spareribs op de BBQ klaarmaken

Een BBQ zonder spareribs is natuurlijk geen feestje. Maak heerlijke 'van het bot-vallende' spareribs met dit makkelijke recept, natuurlijk van Simpel Koken! We gaan uit van 1 rack spareribs maar je kunt natuurlijk net zoveel racks op de BBQ leggen als je wilt. Letop dat de tijd van garen een indicatie is. Als je een BBQ zonder deksel hebt duurt het langer, goed controleren is het geheim!

Ingrediƫnten

Voor 2 personen:

Bereidingswijze

De marinade

Maak een mengsel van het volgende: 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel paprikapoeder, halve theelepel cayennepoeder en een halve theelepel zout.

Doe er lekker veel zwarte peper bij en meng het goed door elkaar.

Smeer de spareribs in met de marinade en bewaar de rest voor later.

Garen

Pak de spareribs dubbel in met aluminiumfolie en leg ze op een niet al te hete plek op de BBQ.

Draai de spareribs elke 20 minuten om.

Na 60 minuten controleer je of de spareribs gaar zijn, zo niet dan pak je ze weer in en ga je door met voorgaren.

Als de spareribs bijna gaar zijn verwijder je het aluminiumfolie en maak je ze af direct op de BBQ.

Smeer af en toe nog een beetje van de marinade over de spareribs en draai ze geregeld om.