Spareribs op de BBQ klaarmaken
Ingrediƫnten
- 1 rack spareribs
- Komijnpoeder
- Paprikapoeder
- Cayennepoeder
- Zout & peper
- Zonnebloemolie
Bereidingswijze
De marinade
Maak een mengsel van het volgende: 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 theelepel komijnpoeder, 1 theelepel paprikapoeder, halve theelepel cayennepoeder en een halve theelepel zout.
Doe er lekker veel zwarte peper bij en meng het goed door elkaar.
Smeer de spareribs in met de marinade en bewaar de rest voor later.
Garen
Pak de spareribs dubbel in met aluminiumfolie en leg ze op een niet al te hete plek op de BBQ.
Draai de spareribs elke 20 minuten om.
Na 60 minuten controleer je of de spareribs gaar zijn, zo niet dan pak je ze weer in en ga je door met voorgaren.
Als de spareribs bijna gaar zijn verwijder je het aluminiumfolie en maak je ze af direct op de BBQ.
Smeer af en toe nog een beetje van de marinade over de spareribs en draai ze geregeld om.