Speklappen bakken

De speklap, ik zou er bijna een gedicht aan wijden maar dat doe ik niet. We leren je hoe je speklapjes kunt bakken in de pan of onze favoriet manier: op de BBQ.

Speklappen kun je ook uitstekend marineren. Doe dit dan minstens 4 uur van te voren maar liefst eerder. Het marineren van speklappen gaat het makkelijkst in een stevig boterhamzakje. Doe de marinade in het boterhamzakje samen met de speklappen en laat ze in de koelkast langzaam op smaak komen.

Speklapjes ongekruid

Ingrediƫnten

Voor 2 personen:

Bereidingswijze

Koekenpan:

Verwarm een koekenpan met daarin de zonnebloemolie.

Als de olie heet is leg je voorzichtig de speklappen in de pan en laat deze voor minstens 4 minuten 'dicht schroeien'.

Draai de speklap vervolgens om en besprenkel nu de bovenkant van de speklap met zout & peper.

Herhaal de vorige stap nog een keer na een paar minuten. Bak je speklap niet te lang, als de speklappen een mooi goudbruin kleurtje hebben zijn ze klaar.

BBQ:

Zorg voor een niet al te hete plek op de BBQ en houd een plantenspuit paraat zodat je eventuele vlammen snel kunt doven.

Leg de speklappen op de BBQ en bak deze aan iedere kant ongeveer 4 minuten. Na de eerste keer draaien strooi je wat zout op de speklappen en eventueel peper naar smaak.

Als je last krijgt van druipend vet wat gaat vlammen dan kun je de speklappen verplaatsen of de vlammen doven met een plantenspuit.

De speklappen zijn klaar als ze een mooi goudbruin kleurtje hebben.