Sperziebonen koken

Hoe en hoelang kook je sperziebonen? Als je werkelijk geen idee hebt is Simpel Koken natuurlijk een uitkomst; we leggen uit hoe je de lekkerste speziebonen kookt. Wil je de sperziebonen klassiek kruiden? Besprenkel de boontjes dan na het koken met een beetje geraspte nootmuskaat.

Tip: Ga je de sperziebonen bijvoorbeeld gebruiken in een curry dan hoef je ze alleen schoon te maken en te snijden, laat de boontjes daarna gewoon lekker mee sudderen. Voor het wokken van sperziebonen kun je de gesneden boontjes kort 'blancheren', breng water aan de kook en als het water kookt dan kook je de boontjes voor een minuut. Probeer ook ons recept voor kruidige sajoer boontjes, super simpel!

Waarin wil jij sperziebonen koken?

Pan Magnetron

Sperziebonen invriezen

Als je sperziebonen wilt invriezen raden wij aan ze eerst schoon te maken en dan voor zo'n 4 minuten zachtjes te laten koken. Laat de gekookte sperziebonen afkoelen voordat je ze invriest. Wil je de ingevroren sperziebonen consumeren dan kook je de bevroren boontjes in ongeveer 3 minuten beetgaar.

Sperziebonen rauw

Ingrediƫnten

Voor 2 personen:
  • 100 gram sperziebonen
  • halve theelepel zout

Bereidingswijze

Sperziebonen schoonmaken:

Was de sperziebonen met koud water.

Snij de steeltjes en de uiteinden van de sperziebonen.

Snij de sperziebonen in de gewenste lengte.

Pan:

Doe de sperziebonen in een hoge pan met voldoende water zodat de sperziebonen onder staan en doe er een snuf zout bij.

Breng de sperziebonen in het water snel aan de kook en laat de sperziebonen daarna zo'n 6 tot 8 minuten zachtjes door koken.

Magnetron:

Doe de gesneden sperziebonen in een afgedekte magnetronbestendige schaal en doe er een half kopje water met het zout erbij.

Sluit de schaal af met de deksel en kook de sperziebonen op vol vermogen voor ongeveer 7 minuten.