Spinaziesoep

Interessant recept voor het maken van een spinaziesoep. Spinaziesoep zie je niet elke dag maar met dit recept krijg je wel zin om je keukenkunsten uit te breiden.
Verse spinazie

Ingrediƫnten

Voor 2 personen:

Bereidingswijze

Was de spinazie en bak deze vervolgens een paar minuten totdat deze slinkt.

Laat de spinazie in een zeef uitlekken en afkoelen. Zorg dat al het vocht goed uitgelekt is.

Snij de spinazie en verwarm deze opnieuw in de pan met 1 eetlepel boter en zout naar smaak voor een paar minuten.

Laat de spinazie opnieuw afkoelen en voeg dan de eieren, de kaas (houd wat achter voor garneren) en een beetje nootmuskaat toe.

Verhit de vleesbouillon, voeg de spinazie toe en dek de pan af. Haal vervolgens de pan van het vuur en laat hem staan voor 5 minuten.

Bak de sneetjes brood in een koekenpan met de resterende boter goudgeel.

Serveer de soep met de plakken brood en maak het geheel af door de resterende kaas erover te strooien.

Vragen of opmerkingen over dit recept? Laat het weten in onze chat!