Stamppot boerenkool

Maak echte Hollandse boerenkool met dit lekkere en makkelijke recept. Zorg voor een lekkere jus en natuurlijk een rookworst.

Hollands recept voor 2 personen, geschatte kosten: € 3,00

Voorbereiding5 minuten
Kooktijd15 minuten
Totale tijd20 minuten

Ingrediƫnten

  • 750 gram boerenkool
  • 2 kilo aardappelen
  • 1 bouillonblok
  • Jus
  • Zout & peper

Bereidingswijze

Schil de aardappelen

Snij de aardappelen in 3 of 4 stukken.

Snij de boerenkool fijn als deze nog niet gesneden is en was de boerenkool.

Doe de aardappelen in een hoge pan en doe er water bij tot dat de aardappelen net onder water staan.

Een flinke snuf zout bij de aardappelen, het bouillonblokje en doe dan de boerenkool bovenop de aardappelen.

Breng dit aan de kook met deksel voor ongeveer 15 minuten.

Controleer of aardappelen zacht zijn, anders nog even door koken.

Water afgieten en aardappelen en boerenkool tot stamppot stampen.

Meng er een lekkere jus door heen.

Heeerlijk. Eet smakelijk.

Lekker met rookworst!

Ook heerlijk met uitgebakken spekjes en spekvet.

Geschilde aardappelen
Geschilde aardappelen
Gesneden aardappelen
Gesneden aardappelen

💬 Vragen of opmerkingen over dit recept? Laat het weten in onze discord, De leukste kookgroep van Nederland! Of via Twitter