Stamppot boerenkool

Maak echte hollandse boerenkool met dit lekkere en makkelijke recept. Zorg voor een lekkere jus en natuurlijk een rookworst, voor de jus kun je ons makkelijke jus recept lezen. De verhouding boerenkool/aardappelen is 1 op 2 of 1 op 2,5 maar deze kun je gemakkelijk aanpassen met de + en - knoppen onder de foto. De rookworst kun je mee verwarmen door de rookworst de laatste 10 minuten boven op de boerenkool te leggen tijdens het koken of je warmt de rookworst op de traditionele manier.

Heb je Engelse vrienden en wil je eindelijk eens uitleggen wat stamppot boerenkool is? We hebben ook een engelstalige versie.

Stamppot boerenkool met worst en jus

Ingrediƫnten

Voor 2 personen:
  • 300 gram boerenkool
  • 750 gram aardappelen
  • 1 bouillonblok
  • Jus
  • Zout & peper

Bereidingswijze

Schil de aardappelen

Snij de aardappelen in 3 of 4 stukken.

Snij de boerenkool fijn als deze nog niet gesneden is en was de boerenkool.

Doe de aardappelen in een hoge pan en doe er water bij tot dat de aardappelen net onder water staan.

Een flinke snuf zout bij de aardappelen, het bouillonblokje en doe dan de boerenkool bovenop de aardappelen.

Breng dit aan de kook met deksel voor ongeveer 15 minuten.

Controleer of aardappelen zacht zijn, anders nog even door koken.

Water afgieten en aardappelen en boerenkool tot stamppot stampen.