Stoofperen maken

We kunnen hier hele verhalen gaan schrijven maar dat doen we niet, we gaan stoofperen maken. Je mag kiezen, maak deze heerlijke stoofperen met wijn of met port. Heb je geen kaneelstokje in huis maar wel poeder? Geen probleem, gebruik dan gewoon een mespunt poeder. Uiteraard kun je het recept aanpassen voor het aantal personen waarvoor je kookt!

Tip: wil je nog de stoofpeertjes met nog meer smaak? Doe er dan een steranijs en laurierblad bij!

Stoofperen zachtjes koken

Ingrediƫnten

Voor 6 personen:

Bereidingswijze

Schil de peren, laat het steeltje en de onderkant eraan zitten.

Was de peren en doe de peren met de wijn of port, suiker, kaneel en citroen in een pannetje.

Doe net zoveel water erbij tot dat de peren bijna onder staan.

Breng de stoofperen aan de kook, als het kookt zet je de hittebron lager en laat je het langzaam pruttelen voor 2 uur.

Stoofperen met vocht laten afkoelen.