Tomahawk bakken

Een tomahawk steak is voor de echte liefhebber die een flink stuk vlees kan verorberen. Een tomahawk bereid je het beste gewoon simpel, beetje zout en peper maar je kunt er natuurlijk ook los op gaan met allerlei kruiden zoals chilipoeder en bijvoorbeeld een beetje komijn om de smaak te verfijnen.

Waarmee wil jij je tomahawk bakken?

Pan BBQ
Tomahawk steak rauw met afgezaagd bot

Ingrediënten

Voor 1 persoon:
  • 1 tomahawk
  • 2 gram zout
  • 75 gram boter*
  • Peper

Bereidingswijze

In de pan

Verwarm een koekenpan langzaam voor waarin de tomahawk past. Is het bot gedeelte te groot dan kun je deze afzagen met een vlees- of ijzerzaag.

Snij de boter in stukjes en laat deze smelten in de pan.

Strooi zout en peper over één kant van de tomahawk.

Leg de tomahawk nu met de bovenkant naar beneden in de hete boter en besprenkel deze weer met zout en peper.

Laat de tomahawk nu zo'n 6 minuten dichtschroeien op middelhoge stand.

Draai de tomahawk om en bak deze nogmaals zo'n 6 tot 8 minuten.

Op de BBQ

Zorg voor een flinke BBQ met een heet en koeler gedeelte.

Besprenkel de tomahawk met zout en peper en leg deze met de bovenkant naar beneden op een heet gedeelte van de BBQ.

Verdeel nu weer een beetje zout en peper over de steak.

Laat de tomahawk in zo'n 3 tot 4 minuten dicht schroeien.

Draai de steak om en laat ook deze kant op het hete gedeelte van de BBQ een paar minuten lekker bakken.

Smeer de steak eventueel in met een beetje boter of olie en laat de steak nog zo'n 4 minuten nagaren op een koeler gedeelte.