'Tteokbokki', rijstcake snack

Een heerlijke snack uit Korea, 'tteokbokki' maak je in ongeveer 20 minuten, het is een Koreaans warm rijstcake gerecht in zoet-pittige rode peper saus. Rijstcake heeft een heerlijke 'bite' en als je deze snack eenmaal hebt gegeten zul je het niet snel meer vergeten. De rijstcake zelf kun je bij een betere toko kopen evenals de overige ingrediënten.

Tip: voor het serveren, garneren met wat gehakte verse koriander.

Tteokbokki rijstcake met rode peper saus

Ingrediënten

Voor 2 personen:
  • 200 gram rijstcake sticks
  • 3 eetlepels gochujangpasta
  • 1 eetlepel chili vlokken
  • 1 eetlepel suiker
  • Half kopje water

Bereidingswijze

Doe het water in een pannetje samen met de gochujangpasta, de chili vlokken en het suiker.

Verwarm het pannetje op de laagste stand en meng alles goed door elkaar.

Als de saus heet en goed gemengd is voeg de de rijstcake erbij en laat je het zachtjes sudderen terwijl je elke minuut goed roert.

Laat de saus voor zo'n 20 minuten indikken terwijl je blijft roeren om verbranding te voorkomen.

Discord

Vragen, opmerkingen? Deel een foto of laat live zien hoe je dit recept maakt! Shine en laat het weten in onze Discord chat!