Turkse pizza

Maak je eigen gezonde turkse pizza's heel makkelijk zelf met dit recept van Simpel Koken. Je kunt dit recept ook prima vegetarisch en zelfs vegan maken, laat dan gewoon het gehakt achterwege.

Letop wel staafmixer of blender en oven nodig. Wil je het nog echter maken? Deze turkse pizza's kun je ook heel goed in je kamado klaarmaken!

Turks recept voor 4 personen

Voorbereiding15 minuten
Kooktijd1 minuten
Totale tijd16 minuten
Tortilla's met tomaat en rundergehakt

Ingrediënten

Bereidingswijze

De topping:

Snij de wortel, selderij, tomaten, ui, jalapeños en olijven zo fijn mogelijk.

Knijp de 4 knoflooktenen uit over je gesneden groente.

Doe het topping mengsel in een schaal of kom en voeg de 2 eetlepels olijfolie, de tomatenpuree, paprikapoeder, komijn en 1 halve theelepel zout erbij.

Om het echt lekker te maken doe je veel verse zwarte peper erbij uit de molen.

Maal dit nu met een staafmixer fijn, vervolgens doe je prak je met een vork de 100 gram rundergehakt er goed doorheen.

Bakken:

Verwarm je oven voor op 'pizza stand' of naar 250° Celsius, het ovenrek dien je straks redelijk hoog in de oven te plaatsen.

Smeer nu een tortilla zo dun mogelijk in met je turkse pizza mengsel.

Als de oven volledig is opgewarmd leg je de turkse pizza op het oven rekje en plaats je hem in de oven voor ongeveer 1 minuut.

Als alles goed gaat zie je de tortilla een beetje opbollen en als je de turkse pizza uit de oven haalt moet deze dampen van de hitte maar nog steeds flexibel genoeg zijn om op-te-rollen.

Doe dit ook met de andere tortilla's en stapel de turkse pizza's die klaar zijn gewoon op elkaar.

Serveren:

De turkse pizza maak je af met een beetje vers gesneden ijsbergsla, wat sriracha saus en natuurlijk knoflooksaus. Rol de turkse pizza's op en snij ze eventueel in stukken.

💬

Vragen of opmerkingen over dit recept? Laat het weten in onze discord, De leukste kookgroep van Nederland! Of via Twitter