Uitsmijter maken

Een uitsmijter is niets anders dan minstens twee gebakken eieren (met hele dooier) op één of twee sneetjes brood. In dit recept gebruiken we drie eieren per persoon. We kunnen het moeilijk maken maar we houden het gewoon simpel, onder de foto leren wij je hoe je stap-voor-stap een lekkere uitsmijter kunt bakken.

Naast dit 'naturel' recept hebben we natuurlijk ook het recept voor een uitsmijter met spek en kaas

Een uitsmijter

Ingrediënten

Voor 1 persoon:
  • 3 eieren
  • 2 sneetjes brood
  • 1 snuf zout
  • Peper
  • 1 klontje boter of 1 eetlepel zonnebloemolie

Bereidingswijze

Leg de sneetjes brood op een bord.

Verwarm een koekenpan met een klein klontje boter of een scheutje zonnebloemolie.

Breek de eieren in een glas zodat je eventuele schilfers er nog makkelijk uit kunt halen.

Als de koekenpan heet is laat je de eieren in het midden van de pan glijden.

Bak de eieren op middelmatig vuur voor een paar minuten totdat al het eiwit is gestold.

Als je niet van een zachte dooier houdt laat je de uitsmijter nog zo'n 3 minuten zachtjes bakken.

Schep de uitsmijter vanaf de zijkant voorzichtig los met een spatel en leg hem dan op het brood.

Maak af met zout & peper en serveer direct.