Varkensreepjes in shacha saus

Heerlijk Chinees vleesgerecht voor bij de rijst of bami. Varkensvlees in een smaakvolle shacha saus. Shasha saus is een soort BBQ saus en kun je kopen bij de betere toko.

Ingrediƫnten

Voor 2 personen:

Bereidingswijze

Pel en hak de knoflook fijn.

Hak net zoveel gember als de knoflook.

Snij de varkenslappen in dunne reepjes.

Was en snij de lente-uitjes julienne.

Doe de olie in een wok en maak deze heet, doe het vlees erin met flinke snuf zout en bak dit voor ongeveer 4 minuten terwijl je het vlees goed om blijft scheppen.

Leg het vlees even apart op een bord.

Bak de gember samen met de knoflook kort en doe de shacha saus erbij en ongeveer 5 eetlepels water, roer dit goed door elkaar.

Doe nu de lente-uitjes erbij samen met het vlees en de maizena.

Verhit de pan goed en roerbak dit voor ongeveer 2 minuten.