Vegetarisch gehakt

Altijd al het geheim willen weten voor het maken van vegetarisch gehakt? (En dan niet die smerige uit de supermarkt) Wij hebben het, we hebben er lang naar gezocht en zijn zowat heel de wereld over geweest om dit recept te ontwikkelen. Vegetarisch gehakt kan prima! Maar je moet weten hoe, en.. er komt geen tofu bij aan te pas! Dit mengsel lijkt qua structuur en smaak heel erg op echt gehakt. Het kost even tijd om het te maken maar dan heb je ook wat. Echter kun je de bereidingstijd flink inkorten als je een keukenmachine gebruikt. Wij willen jullie recept niet onthouden en hopen dat het iedereen lukt om te maken. Aan de slag zou ik zeggen ;)

Ingrediƫnten

Voor 2 personen:

Bereidingswijze

Grill de aubergines op de BBQ, ze mogen aan de buitenkant best een beetje verbranden. Blijf ze af en toe rondom draaien. Ik zelf leg de aubergines direct op de hete kolen. Als ze zacht en slap zijn haal ik ze eraf.

Verwijder nu de schil van de aubergines, dit kan nu eenvoudig door het eraf te trekken.

Hak en snij de aubergines, ui, groene peper, kidneybonen en de bosui nu zo fijn mogelijk. Hoe fijner hoe beter.

Meng alles door elkaar en voeg er de kruiden aan toe. Nog even flink kneden.

Voeg nu het ei toe en zet paneermeel klaar. Kneed alles goed en voeg beetje bij beetje paneermeel toe tot dat je een zelfde structuur als gehakt hebt. Niet te nat en niet te droog.