Vissticks bakken

Het bakken van vissticks is een kunst opzich! Je kunt vissticks bakken in de pan, oven, airfryer of frituur. Wij raden aan om de vissticks in een pan te bakken, met voldoende echte boter.

Belangrijk: Laat de vissticks niet ontdooien, volg het recept onder de foto voor de lekkerste gebakken vissticks.

Bevroren vissticks

Ingrediƫnten

Voor 2 personen:
  • 4 vissticks
  • 70 gram roomboter

Bereidingswijze

Koekenpan:

Laat de boter smelten in een koekenpan op middel hoog vuur.

Als de boter is gesmolten leg je de bevroren vissticks in de boter en laat je ze bakken voor 2 minuten.

Na ongeveer 2 minuten draai je de visstick voorzichtig om, herhaal dit een paar keer totdat je mooie krokante vissticks hebt.

Oven:

Verwarm de oven voor naar 220° Celsius.

Leg de vissticks op een vel bakpapier in een braadschaal.

Als de oven volledig is voorverwarmd zet je de braadschaal in het midden van de oven en laat je de vissticks voor ongeveer 15 minuten bakken.

Draai de vissticks om en laat ze nog voor zo'n 10 minuten afbakken.

Airfryer:

Verwarm de airfryer voor naar 180° Celsius.

Als de airfryer volledig is voorverwarmd leg je de vissticks op het rekje en bak je de vissticks in zo'n 14 minuten goudbruin.

Frituur:

Verwarm de frituur voor naar 180° Celsius.

Als de frituur is voorverwarmd laat je de vissticks langzaam in de frituurolie zakken en bak je de vissticks in ongeveer 5 minuten goudbruin.

Laat de vissticks op wat keukenpapier uitlekken.