Vlammetjes maken

Vlammetjes kun je kant-en-klaar duur kopen maar het is natuurlijk veel leuker (en gezonder) om ze zelf te maken. Vlammetjes maken gaat heel gemakkelijk met het recept en instructies onder de foto:
Vlammetjes

Ingrediƫnten

Voor 10 personen:

Bereidingswijze

Pel en snij de ui fijn.

Doe de zonnebloemolie in een koekenpan en fruit de ui aan.

Doe het gehakt erbij en rul dit goed door elkaar.

Meng de kruiden en de ketjap door het gehakt.

Als het gehakt goed gebakken is zet je de hitte bron uit en laat je het even afkoelen.

Snij de witte kool fijn, rasp de wortel en meng dit nu door het gehakt.

Afmaken met uitgeknepen knoflook.

Leg nu 1 loempia vel met de punt naar je toe op een werkblad.

Leg 1 eetlepel flinke vulling aan de onderkant van de loempia vel en rol nu strak op, als je halverwege bent vouw je de linker en rechter punt naar binnen en rol je een mooi strak vlammetje.