Watermeloen (snijden en serveren)

Stukjes watermeloen serveren vergt voor sommige een ware 'slachting'. Het snijden van een watermeloen is dan ook niet ongevaarlijk. Zorg dat je een zo groot mogelijk en scherp mes hebt. Als je teveel watermeloen hebt kun je de stukken watermeloen strak inpakken met vershoudfolie en deze in de koelkast bewaren.

Rijpheid controleren

Controleer altijd of een watermeloen wel rijp genoeg is voordat je deze gaat snijden. Je kunt op meerdere manieren controleren of een watermeloen voldoende rijp is:

De pitjes kun je eten!

De ene watermeloen heeft meer pitten dan de andere maar het mooie is dat je dit pitjes gewoon kunt eten. Je hoeft ze dus niet uit te tuffen maar je hoeft er niet op te kauwen, gewoon in zijn geheel doorslikken. Ze zijn ook nog eens gezond!

Een hele watermeloen en een kwart watermeloen

Ingrediƫnten

Voor 5 personen:
  • 1 watermeloen

Bereidingswijze

Was de watermeloen met koud water.

Leg de watermeloen eventueel op een schone handdoek/theedoek (zodat deze niet zo snel wegschuift tijdens het snijden) en snij de watermeloen over de lengte voorzichtig doormidden.

Leg nu een helft van de watermeloen op een snijplank.

Snij de halve meloen weer doormidden en herhaal dit totdat je de gewenste stukken watermeloen hebt.

Eventueel kun je nu makkelijk de schil afsnijden.